Rondreis Congo

Hier is een voorbeeld van een 10-daagse rondreis die je kan maken in Congo.

Dag 1

Vertrek van je vlucht Brussel-Kigali: daarna ga je door naar het hotel. Het beste hotel die daar te vinden is is, is het hôtel des Mille Collines.

Dag 2

In de ochtend vetrek je met een 4x4 jeep naar Bukavu. De reis duurt ongeveer 7 uur. Onderweg kan je je benen strekken op het schitterende natuurreservaat Nyunge waar je de oostelijke Franjeaap kan spotten als je geluk hebt. Soms kan je ook een paar chimpansees zien!

Dag 3

Met de 4x4 jeep rijd je naar Kahuzie Biega en ga je op zoek naar de oostelijke laaglandgorilla’s.

Dag 4

In de ochtend om 6 uur neem je de Le Bateau Lente en ga je drijven in het schitterende Kivumeer. In Goma kan je het Ecomakala project bezoeken.

rondreis congo

Dag 5

Na het ontbijt aan het Kivumeer rijd je naar het Virunga National Park: vroeger heette dit park het Albertpark. Je huurt een paar dragers en je word begeleid door enkele rangers van het ICN. Later kan je de Nyiarango vulkaan beklimmen. De vulkaan is een actieve vulkaan en is 3.470 m hoog! Je kan op de vulkaan overnachten in tenten aan de kratermond.

Dag 6

’s morgens vroeg rijd je naar het Rumangabo hoofdkwartier van het Virunga National Park. Het park is 800.000 hectare groot en is omringd door regenwoud, savanne, vulkanen en bergketens. Het is het leefgebied van de berggorilla’s. De directeur zal je persoonlijk verwelkomen en je een korte inleiding geven van het park.

Dag 7

Onder begeleiding van enkele parkwachters bezoek je een groepje berggorilla’s. Je begint op de plaats waar ze voorheenn gespot worden. Daarna ga je de sporen volgen en ga je ze in hun natuurlijke omgeving observeren.

Dag 8

Je gaat opnieuw vroeg op stap en je gaat de chimpansees bewonderen.

Dag 9

Je gaat terugrijden naar Goma. Tijdens de terugreis kan je leuke hutjes bezoeken waar je kan eten, gezellig kan dansen, bij kan praten met lokale bewoners en dan rij je weer terug naar Kigali.

Dag 10

En als laatste is er de terugreis naar Brussel. Je komt de volgende dag weer aan in Nederland.