Vakantie Congo

Vakantie Congo

vakantie Congo C ongo is een land zo groot als heel West-Europa. De oerwouden van Congo staat bekend om de ongereptheid en de bijzondere bewoners. Zoals batwa ,batoto, pygmeeën die nog steeds op de zelfde manier proberen te overleven als duizenden jaren geleden . In deze jungle leven ook een reeks zeldzame dieren zoals laagland- en berggorilla’s. De berggorilla’s behoren tot de zevenhonderd laatste exemplaren op aarde. Voordat je naar Congo op vakantie gaat moet je wel goed voorbereiden en goed laten informeren over waar je wel en niet kan gaan.

Bezienswaardigheden

Kinshasa is een van de grootste steden van Afrika en is erg dichtbevolkt. In deze stad kan je veel handgemaakt Afrikaanse kunstwerken kopen en vind je een bruisen nachtleven. Heel veel Congolese muziek komt daar vandaan. Je kan ook de Congo-rivier bezoeken een van de langste rivieren in Afrika. Hij stroomt door de op een na grootste regenwoud van de wereld. Je kan dus genieten van de mooie natuur om de rivier heen. Je kan ook de Kinkole Fish Market bezoeken die aan de Congo rivier ligt je kan een bootje huren en op water gaan. Verder kan je naar musea’s, parken en kerken gaan.

Een visum

Staatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig om op vakantie naar Congo te kunnen gaan. Daarvoor heb je een paspoort nodig die minstens 6 maanden geldig is. En je moet in bezit zijn van een hotelreservering, een vliegticket voor terugreis of voor en vlucht naar een andere bestemming en een vaccinatie tegen gele koorts. Een visum kan je aanvragen bij de ambassade van de Democratische Republiek Congo in Brussel. Bij je visumaanvraag moet je twee recente foto’s inleveren en een recent bankafschrift waarmee wordt bewezen dat je genoeg financiële middelen hebt. Voor de rest moet je een officiële uitnodigingsbrief overhandigen die is gerealiseerd door de Congolese overheid.

Tijdsverschil

Congo is verdeel in twee tijdzones het westelijke deel me de hoofdstad Kinshasa en het oostelijke deel met Lubumbashi als hoofdstad. In het westelijke deel is het in de winter even laat als in Nederland. Tijdens de zomer tussen de laatste zondag in maart en oktober is het in het westelijke deel 1 uur vroeger dan in Nederland. In het oostelijke deel is het in de winter 1 uur later dan in Nederland. In de zomer tussen de laatste zondag van maart en oktober is het even laat als in Nederland.

Terug naar boven