Rondreis Congo

Rondreis Congo

rondreis congo H ier is een voorbeeld van een rondreis die je kan maken in Congo. het is een 10 daagse rondreis.

Dag 1

Vertrek van je vlucht Brussel-Kigali daarna ga je door naar het hotel. Het beste hotel die daar is, is de hôtel des Mille Collines.

Dag 2

In de ochtend vetrek je met een 4x4 jeep naar Bukavu de reis duurt ongeveer 7u. onderweg kan je, je benen streken op het schitterende natuurreservaat Nyunge waar je de oostelijke Franjeaap kan spotten als je geluk hebt kan je ook een paar Chimpansees zien.

Dag 3

Met de 4x4 jeep rijd je naar Kahuzie Biega en ga je op zoek naar de oostelijke Laaglandgorilla’s.

Dag 4

’s morgen om 6u neem je de le bateau lente en ga je drijven in de schitterende kivumeer. In Goma kan je de Ecomakala project bezoeken.

Dag 5

Na het ontbijt aan het kivumeer rij je naar het Virunga National Park, vroeger heette het Albertpark. Je huurt een paar dragers en je word begeleid door enkele rangers van het ICN. Later kan je de Nyiarango vulkaan beklimmen. De vulkaan is een actieve vulkaan en is 3.470m hoog. Je kan op de vulkaan overnachten in tenten aan de kratermond.

Dag 6

’s morgens vroeg rij je naar Rumangabo hoofdkwartier van het Virunga National Park. Het park is 800.000 hectare groot en is omringd door regenwoud, savanne, vulkanen en bergketen. Het is het leefgebied van de berggorilla’s. De directeur zal je persoonlijk verwelkomen en je een korte inleiding geven van het park.

Dag 7

Onder begeleiding van enkele parkwachter bezoek je een groepje berggorilla’s. Je begint op de plaats waar ze voordien gespot worden. Daarnaa ga je vervolgens de sporen volgen en ga je ze in hun natuurlijke omgeving observeren.

Dag 8

Je gaat opnieuw vroeg op stap en je gaat de Chimpansees bewonderen.

Dag 9

Je gaat terugrijden naar Goma. Tijdens de terugreis kan je leuke hutjes bezoeken waar je kan eten gezellig kan dansen, bij kan praten met lokale bewoners. en dan rij je weer terug naar Kigali.

Dag 10

Terugreis naar Brussel je komt de volgende dag weer aan.

Terug naar boven